من از کشتزار دیگری می‌روید...

دوره فرزندپروری برای متخصصان، دوره سوم

مدرس دوره: بهار آیت‌مهر
شروع دوره: ۲۵ خرداد ۱۴۰۳

معرفی دوره

این کارگاه برای روان‌شناسان بالینی، مشاوران دانشجویان علوم تربیتی، معلمان و تمام گروه‌های متخصصینی که به طریقی با والدین و خانواده‌ها در تماس هستند طراحی شده است. این کارگاه برای روان‌شناسان بالینی و مشاوران کارآمدی بیشتری دارد و افق‌های جدیدی برای سنجش، درک مشکلات والدین، کودک و و مداخله برای ایشان ایجاد می‌کند. این کارگاه در چهار مرحله برگزار می شود. مراحل برگزاری کارگاه در ادامه ذکر شده است.

مرحله اول

ما با مفاهیم بنیادین فرزندپروریِ مبتنی بر طرحواره آشنا می‌شویم: به تعبیر دیگر چگونگی شکل‌گیری طرحواره‌ها از نظر رشدی، محیط اولیه، رفتارهای والدین و سبک‌های فرزند پروری موثر در شکل‌گیری این طرحواره‌ها را فرا می‌گیریم. در این مرحله روش‌هایی برای ارزیابی سبک‌های والدگری و ارتباطی والدین که منجر به مشکلات کنونی کودک (طرحواره‌ها و مشکلات احتمالی او در بزرگسالی) یاد می‌گیریم. در پایان این مرحله به فرمول بندی مشکلات کودک بر اساس طرحواره‌های والدین و سبک فرزندپروری آنها می‌پردازیم.

مرحله دوم

در این مرحله شرکت‌کنندگان در کارگاه به تکنیک‌ها و روش‌های موثرِ مداخله مبتنی بر فرزندپروری مجهز می‌شوند. با مهارت‌هایی که به نیازهای هیجانی اولیه پاسخ مناسب می‌دهد (ارتباط موثر ایجاد محدودیت، تنظیم هیجان و …) آشنا می‌شوند. هدف مرحله دوم مجهز کردن متخصص به مهارت‌هایی است که برای فرزند پروری سالم ضرورت دارد.

مرحله سوم

تا به اینجا متخصص با توجه به آموخته‌ها می‌تواند ارزیابی درستی از مشکلات کودک خانواده و والدین داشته باشد و از چارچوب فرمول‌بندی برای فهم دقیق مشکلات استفاده کند. او همچنین ابزار کافی برای مداخله در مشکلات را دارد. در مرحله سوم با چگونگی کاربرد این مهارت‌ها برای مداخله موثر آشنا می‌شود. به عبارت دیگر شیوه‌ی بهره‌گیری از مهارت‌های ارتباطی و بالینی توسط درمانگر برای کاربرد ابزارهای فرزند پروری در راستای حل مشکلات کودک و خانواده است. به تعبیر دیگر در این مرحله متخصص یاد می‌گیرد با استفاده از روش‌های گفتگوی سقراطی، گوش دادن همدلانه، اکتشاف هدایت شده و سایر روش‌ها، تکنیک‌های فرزند پروری را برای مراجع استفاده کند.

مرحله چهارم

در این مرحله متخصصان با مشکلات و موانعی آشنا می‌شوند که کارآمدی درمان و تکنیک‌های فرزندپروری را کاهش می‌دهد. همچنین در این مرحله تمرین‌های عملی کاملی برای یکپارچه کردن دانشی که در سه مرحله‌ی قبل کسب شده است انجام می‌شود.

ویژگی‌های کارگاه

۱) در هر چهار مرحله شما تمرینات و تکالیف عملی بین جلسات خواهید داشت تکالیف شما توسط مجری کارگاه به دقت مورد بررسی قرار خواهد گرفت و شما بازخورد کاملی درباره تکالیف و تمرین‌های خود دریافت خواهید کرد. به علاوه با شناسایی مشکلات احتمالی شما به عنوان درمانگر پیشنهاداتی از سمت مجری کارگاه به شما ارائه خواهد شد.

۲) در هر چهار مرحله شما داخل جلسات درگیر تمرینات عملی و ایفای نقش (Role Play) خواهید بود

۳) کسانی که با موفقیت هر چهار مرحله را پشت سر بگذارند می‌توانند سوپرویژن گروهی دریافت کنند.

شیوه برگزاری کارگاه

  • کارگاه به صورت آنلاین در پلت‌فرم زوم برگزار می‌شود.
  • ظرفیت کارگاه ۱۰ نفر است و ما سعی می‌کنیم متقاضیانی که وارد دوره می‌شوند سطح علمی مشابهی داشته باشد.
 

دوره‌های قبلی همین کارگاه

دوره‌‌ی اول این کارگاه در بهمن ماه ۱۳۹۸ و دوره‌ی دوم آن در تیرماه ۱۴۰۲ به صورت حضوری برگزار شده است.