من از کشتزار دیگری می‌روید...

قواعد پایان دادن روابط

ما – بسیاری از ما – در جوامعی زندگی می‌کنیم که به شدت تحت نظارت است و برای کوچک‌ترین تخلفات، مجازات‌هایی وجود دارد. [به عنوان مثال] ممکن است مجبور شویم برای انداختن دستمال کاغذی در پارک یا رانندگی با سرعت 22 مایل در ساعت در جاده دوطرفه‌ای که در ساعت 3 صبح کاملاً خلوت است، نزدیک به یک ماه حقوق خود را [به عنوان جریمه] پرداخت کنیم.

اما در یک حوزه از [این] دنیای تحت نظارت ما، قوانین اندکی وجود دارد؛ در روابط، مگر این‌که خشونت یا سوءاستفاده آشکاری وجود داشته باشد، هیچ «قانونی» برای پایان‌دادن به رابطه نیست. ما می‌توانیم با بی‌خیالی هشت سال با کسی باشیم و سپس درست زمانی که فرصت‌های دیگر او از دست رفتند، مودبانه به او بگوییم که عاشق فرد دیگری شده‌ایم و تا شب او را ترک کنیم – و آن فردِ دل شکسته هیچ‌کاری (به جز گریه کردن و دیوانه شدن) نمی‌تواند انجام دهد.

اما حتی اگر مجازات قانونی وجود نداشته باشد، به این معنا نیست که مفاهیم درست و نادرست از بین می‌روند. قوانین زیادی برای پایان دادن به روابط وجود دارد که همه افراد درستکاری آن‌ها را درک می‌کنند – و در اینجا، هشت مورد از مهم‌ترین قواعد مربوط به پایان دادن رابطه، به‌عنوان مرجعی برای وجدان‌مان، ذکر شده است:

کدهای اخلاقی برای پایان دادن به رابطه

۱. اگر لازم است، آن‌ها را به شدت آزرده کنید؛ اما وقت بیشتری از آن‌ها نگیرید. این خیلی بی‌رحمانه است که تظاهر کنید متوجه نشده‌اید که شریک عاطفی [فعلی شما] ممکن است زمان محدودی برای ازدواج، تشکیل خانواده یا تغییر شغل داشته باشد. همان لحظه‌ای که متوجه می‌شوید رابطه کار نمی‌کند، لحظه‌ای است که باید به او بگویید که در مورد پایان دادن به رابطه فکر می‌کنید، نه بعد از تعطیلات یا اواخر سال بعد یا شاید سال بعد از آن. و از همه مهم‌تر، آینده‌ای که می‌توانست داشته باشد را از او نگیرید.

۲. او را بی‌اندازه دوست بدارید، یا بروید. اگر به او کاملاً افتخار نمی‌کنید، اجازه بدهید کسی دیگر این کار را بکند. اگر واقعاً شک دارید که می‌توانید بهتر عمل کنید، بروید. بدانید که انتخابی که برای شما اولویتی ندارد می‌تواند اولویت درجه یک دیگری باشد. عمیقاً دوست داشته باشید یا اصلاً نداشته باشید و موض.ع پایان دادن رابطه را پیش بکشید.

۳. شاید نتوانید جلوی افکار خیانت‌آمیز را بگیرید؛ اما هیچ الزامی برای عمل کردن به این افکار وجود ندارد. به درد رها شدن شریک عاطفی‌تان اندوه خیانت را اضافه نکنید. [پایان دادن به رابطه می تواند در یک وضعیت به مراتب سالم‌تر رخ دهد]

۴. اگر شما قصد دارید پایان دادن رابطه را دارید، آن‌ها را مجبور به این کار نکنید. ناراحتی خود را از طریق سردرگمی و رفتار سرد و بی‌روح ابزار نکنید، طوری که طرف مقابل به حدی ناراحت شود که در نهایت برای حفظ خودش مجبور به پایان دادن به رابطه شود. وقتی [از رابطه] خسته‌ شده‌اید، بگویید که خسته‌اید، نه این‌که به‌طور غیرمستقیم [به خستگی تان] اشاره کنید و بعد زمانی که از شما [در مورد علاقه‌تان] می‌پرسند حرف قبلی خود را کتمان کنید] و بگویید که دوستشان دارید. نباید طرف مقابل را به اشتباه بیندازید و او را متهم کنید که خودش می‌خواهد رابطه را تمام کند، در حالی که او هنوز به شدت به شما علاقمند است. برای کاری که خودتان قصد انجامش را دارید اما به علت ترس یا نداشتن شجاعت کافی از عهده‌اش بر نمی‌آیید، به طرف مقابل‌تان احساس گناه ندهید. [جرات‌مندانه پایان دادن رابطه را پیش بکشید]

۵. خیلی بیشتر دردناک است وقتی نمی‌دانیم چرا شریکمان ما را ترک می‌کند؛ مدام فکر می‌کنیم شاید اشتباهی رخ داده و و به زودی متوجه اشتباهشان می‌شوند. پس به شریک سابق خود توضیحی واضح و منطقی بدهید که چرا این رابطه نمی‌تواند و هرگز هم نخواهد توانست کارساز باشد، توضیحی که حتی در نیمه‌های شب هم برای او قانع‌کننده باشد و او را از رنج تفکرات بی‌پایان نجات دهد. اگر به اندازه کافی بالغ هستید که وارد یک رابطه شوید، به اندازه کافی هم بالغ هستید که به‌روشنی دلیل پایان دادن رابطه را مطرح کنید.

۶. از تلاش بیش از حد برای «خوب» به نظر رسیدن دست بردارید. به آن‌ها اجازه دهید – حداقل برای مدتی – شما را نپسندند. آن‌ها نیاز دارند که کینه لازم را برای نجات خود پرورش دهند. علاوه بر این، بر حفظ تصویر خودتان اصرار نکنید.

۷. از سر راه آن‌ها کنار بروید. آن‌ها دوستان واقعی دارند و نیازی به یک شخصیت مبهم ندارند که پیوسته آن‌ها را در وضعیت عدم قطعیت نسبت به موقعیتشان قرار دهد هر اقدام محبت‌آمیز مستمر ممکن است به اشتباه به عنوان علامتی از امید تعبیر شود. در صورت لزوم [برای پایان دادن رابطه]، به خودتان اجازه دهید که فراموش شوید.

۷. تظاهر نکنید که هیچ قوانینی وجود ندارد. این قوانین به وضوح به اندازه قوانین موجود در کتاب‌های قانون معتبرند – و دیوان اخلاق انسانی به آن آگاه است. در یکی از دردناک‌ترین لحظاتی که ممکن است برای کسی پیش بیاورید، انسانیت خود را حفظ کنید. و دعا کنید که اگر – و احتمالاً زمانی که – نوبت شما برسد، کسی دیگر همان کار را برای شما انجام دهد.

منبع

The School of Life. (n.d.). Eight rules for ending relationships. The School of Life. https://www.theschooloflife.com/article/eight-rules-for-ending-relationships/